Privacyverklaring

Privacyverklaring

Privacy- en persoonsgegevens

Jouw persoonsgegevens sla ik digitaal op. Dit doe ik om goede zorg aan je te kunnen verlenen. Het verwerken van jouw gegevens doe ik volgens mijn privacy- en data veiligheidsbeleid. Je gaat met deze manier van verwerking en opslag akkoord wanneer je ervoor kiest jouw coaching door mij te laten uitvoeren.

Gegevensverwerking en opslag

  • Jouw persoonsgegevens sla ik op en gebruik ik zodat ik goede zorg aan je kan verlenen.
  • Jouw gegevens geef ik alleen door aan derden als dat nodig is voor het leveren van goede zorg. Hiervoor vraag ik vooraf toestemming aan jou.
  • Je kunt de eventuele verslaglegging bij mij opvragen.Als je vindt dat de gegevens die ik van je heb opgeslagen niet correct zijn, mag je mij vragen om je gegevens aan te passen.
  • Je kunt mij schriftelijk vragen om jouw persoonsgegevens te wissen. Je kunt de toestemming tot mijn verwerking van jouw persoonsgegevens intrekken.
  • Je kunt bij mij bezwaar maken als je het niet eens bent met de manier waarop ik jouw persoonsgegevens 
    verwerk.
  • Je krijgt bericht van mij als er iets mis is gegaan met je persoonsgegevens (bijv. in het geval van een data 
    lek).
  • Jouw gegevens verwerk ik niet langer dan nodig is voor het leveren van goede zorg. Ik hou mij aan de 
    bewaartermijnen van de WGBO.
  • Het bovenstaande geldt ook voor persoonsgegevens die ik via derden ontvang.

Tijdens het intakegesprek vraag ik je toestemming om, indien nodig, overleg te mogen plegen met relevante disciplines (bijvoorbeeld: verloskundige/huisarts/gynaecoloog/lactatiekundige).

Overdracht naar andere zorgverleners

Tijdens zwangerschap, bevalling of kraambed komt het wel eens voor dat ik informatie en gegevens deel met andere zorgverleners. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk zijn. Denk hierbij aan overleg met een gynaecoloog of overdracht aan de kraamzorginstantie. Andere zorgverleners waar ik soms gegevens mee deel zijn huisartsen, kinderartsen of het consultatiebureau. Als ik gegevens deel met andere zorgverleners, vraag ik altijd jouw toestemming. Als je hier bezwaar tegen hebt, mag je dat altijd aangeven.