Over Nita

Over Nita

Over Nita

In mijn leven heb ik diverse opleidingen gevolgd en in verschillende functies binnen de geboortezorg gewerkt. Ik begon als leerlingverpleegkundige, waarbij ik naast chirurgie de kraamafdeling het leukste vond. Tijdens de zwangerschap van onze oudste hebben mijn partner en ik de cursus Samen Bevallen gevolgd. Een jaar later ben ik begonnen met de opleiding tot docent van de zwangerschapscursus Samen Bevallen. Sinds 1995 geef ik deze cursus. Daarna heb ik de opleiding tot docent babymassage gevolgd en zelf een cursus ontwikkeld en gegeven over omgaan met je baby.

Ik heb als verpleegkundige op een kraamafdeling gewerkt totdat deze werd gesloten. Vervolgens ben ik als zelfstandig kraamverzorgende (zzp) aan de slag gegaan. Soms, als de cliënten er behoefte aan hadden, gaf ik een voetmassage om de bevalling op gang te brengen. Na ongeveer vijf jaar besloot ik, op mijn 49ste, toch nog de opleiding tot verloskundige te volgen. Deze heb ik binnen de gestelde tijd van vier jaar afgerond.

 

foto website

Sindsdien heb ik in verschillende praktijken gewerkt, waaronder mijn eigen caseload praktijk. Door een verhuizing naar Drenthe ben ik gestopt met mijn eigen verloskundige praktijk en heb ik nog een tijd in een buurtpraktijk gewerkt. In de tussentijd heb ik ook de opleiding tot draagconsulent afgerond, zodat ik ouders van jonge baby's kan leren hoe ze hun kindje in een draagdoek kunnen dragen.

Naast mijn professionele leven heb ik ook een privéleven. Ik woon samen met mijn man en onze twee honden. Onze drie dochters zijn het huis uit en we dragen nu de eervolle titel opa en oma voor onze twee kleindochters, op wie ik regelmatig pas. Ik hou erg van de natuur, ben graag bezig in de tuin, geniet van lezen, doe aan het spinnen van wol en vachtvilten.

Woorden die mij typeren zijn: rustig (ook in spannende situaties), open-minded, verbinder, direct, luisterend, humoristisch, praktisch en weinig oordelend (al lukt het me niet altijd om helemaal niet te oordelen).