Draagconsult en Voetreflex behandeling

Draagconsult en Voetreflex behandeling

Draagconsult

Het dragen van je kindje heeft vele, wetenschappelijk bewezen, voordelen. Een van de belangrijkste is wel dat het de hechting bevorderd. Het geeft je kindje een veilig, geborgen gevoel. Sommige kinderen hebben daar veel behoefte aan, anderen vooral als ze in een groeisprong zitten.

Nita heeft de opleiding tot draagconsulente voor de jonge baby bij de Trageschule gevolgd.

Tijdens het consult is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de speciale draagpop. Hierdoor kun je al tijdens de zwangerschap ervaring opdoen in het gebruiken van de verschillende draagdoeken. Nita neemt verschillende soorten draagdoeken mee tijdens het consult.

0B04D305-010F-49E1-ACF3-AB3884B8D769_1_105_c

Voetreflex behandeling

Op je voet zitten de uiteinden van meridianen (energiebanen). Deze banen kunnen verstoord zijn en door middel van drukpuntmassage in balans gebracht worden, gestimuleerd worden of juist tot rust gebracht worden.
Wanneer je graag wilt bevallen en de tijd is rijp (bij voorkeur na 41 weken of als er een inleiding gepland staat) kan Nita door middel van een voetmassage de drukpunten stimuleren die betrokken zijn bij het op gang brengen van de bevalling. Helaas is het niet zo dat voetmassage een druk op de knop is en de bevalling begint. Dit geldt ook voor het strippen wat de verloskundige soms aanbiedt.
Bijkomend effect van een voetmassage is dat het je uit je hoofd haalt en heel ontspannend kan werken.
Een voetreflex behandeling duurt ongeveer 30 minuten en kan gecombineerd worden met een zwangerschapsconsult.